www.moggeshemsida.se

High Chaparall – fakta om western-parken med bilder

Hej jag vill berätta lite om den här resan

Här var när jag firade min 50 års dag

Hej jag vill berätta lite om den här resan som jag började med på 70 talet,och här har man haft mycket roligt på den tiden,jag var gift på den här tiden och var här mycket med vår dotter ,sen gick åren iväg och det blev att vi gick åt var sitt håll.

Och nu är jag inne på 80 talet, när jag träffade min ny varade fru Barbro och hennes son Thomas,och här tillbringare vi många semestrar med Husvagn på 80 0ch en bit på 90 talet,och här firade vi oxå min 50 års dag med husbil ,och det var väl den sista resan vi gjorde dit på en semester .

Jag vi har haft det mycket roligt här under dom här åren vi besökte  high chaparall ,jag hade lite kontakt med Big Bengt där vi blev hem bjuden till honom och det var en trevlig träff kan jag tala om.

Jag har tänkt många gånger göra den här sidan,för här har vi så många goda och rolig minnen ifrån,men nu är den gjord och det kommer säker mer som jag inte har tänkt på än.

High Chaparall har fascinerat små svenskar sedan 1966

Här var det fest och det var det många gånger när vi var här

High Chaparall har fascinerat små svenskar sedan 1966. Nöjesparken grundades av den legendariske smålänningen Big Bengt. Han inspirerades av att ha växt upp i en småländsk bygd där många människor lämnade Sverige för USA. Sedermera bodde han själv en tid i Amerika och när han kom hem byggde han ett Westernliknande fort där bland annat stuntmän gjorde olika halsbrytande uppträdanden.

Sedan dess har High Chaparall, som alltså ligger i Kulltorp, Småland, växt ordentligt och är numera mycket mer än bara ett westernfort. Hela nöjesfältet är som en westernsstad i miniatyr med en kyrka, järnväg med ånglok, ångbåt, guldvaskning, bisonoxar, etc. Här finns till och med en indianö samt en mexikansk by.

Länkar till olika evenemang

High Chaparral Reklam 80-tal

High Chaparral - Lågsäsong VS Högsäsong

High Chaparral in Sweden

High Chaparral Wild West Amusementpark part 2

High Chaparral, Hillerstorp

In High Chaparral så här såg det ut när vi var på väg

High Chaparral Wild West Amusementpark

High Chaparral Western Show1

High Chaparral Trip

High Chaparral Sweden bildspel

Senaste kommentarer

20.10 | 08:30

Trevligt!

11.04 | 16:16

Tack Mogge !! kul att se gamla minnen

11.02 | 18:34

Finns museet i Örebro kvar?