www.moggeshemsida.se

Här kommer lite av det arbete jag lade ner på Meros

Det här var en tid som jag fick lära mej mycket om folk och djur

Här kommer lite av det arbete jag lade ner på Meros på dom åren jag var aktiv här 5 år blev det,och idag finns inte Mer kvar längre så här kommer ni att få läsa vad jag gjorde på Meros,och det blir gammalt som nya inlägg.

Jag såg nu att alla bilder jag hade på den här sidan inte var kvar,men jag ska se om jag inte kan hitta dom,för dom talar för sej själva oxå-

PS jag vill inte att den här sidan kopieras TACK

Hej gå gärna in på den här länken först och titta.

ht

Dom här inläggen skrev jag år 2005 .

Katterna på Meros Camping i Göteborg

Meros Camping utanför Göteborg har blivit en fristad för såväl hemlösa människor som katter och hundar. Mat för dagen får djuren, men pengar till kastrering och vaccinering finns inte. Antalet katter har vuxit lavinartat och olika sjukdomar har slagit till.

Meros Camping ligger i stadsdelen Askim utanför Göteborg. Det är en fristad för hemlösa och missbrukare, ett ställe där de hopplösa fallen samlats. I Göteborg finns det många hemlösa. Politikerna har inte kommit med några hållbara lösningar på problemen och antalet stiger nu istället för att minska.

Meros Camping, Foto: Mogge

Det är inte bara hemlösa människor som hittat till Meros. Här bor även herrelösa katter och en och annan hund. De hemlösa försöker ta hand om de utsatta djuren efter bästa förmåga. På något vis upplever man sig sitta i samma båt som djuren. Problemet är dock att man saknar ekonomiska resurser till att kastrera och vaccinera katterna. Det har gjort att de har förökat sig lavinartat. När det var som flest katter var det uppemot 60 individer. Som det brukar bli i kattkolonier av det här slaget har olika sjukdomar slagit till. Idag har beståndet minskat. De katter som finns kvar lider av olika sjukdomar och behöver vård.

Katterna på Meros, Foto: Mogge

Mogge brukar regelbundet besöka Meros camping för att lämna ut ihopsamlade kläder till de boende och mat till katter och hundar. Flera djuraffärer i Göteborg har skänkt mat. Han har även försökt engagera sig för att få ordning på kattbeståndet. Mycket av problemen med den ständigt växande kattskaran skulle löst sig om katterna blivit kastrerade. Trots att Mogge lagt mycket tid på att kontakta såväl myndigheter som olika organisationer i Göteborg har problemet ännu inte fått någon varaktig lösning. Under tiden har många katter dukat under av olika sjukdomar. Den hjälp som kunnat erbjudas har i bästa fall varit avlivning för att minska lidandet. Hälsovårdsnämnden har nu kopplats in och en sanering kommer snart att ske i området.23 juni 2009 ... Myndigheterna lät barnen på Meros camping leva i misär utan att reagera direkt. Nu får Göteborgs stad svidande kritik av länsstyrelsen.

www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=502479

Hej så här såg det ut innan dom rev och alla katterna var kvar.
Hej Mogge

Hej idag har jag och Barbro varit och hälsat på Meros Camping som inte finns mer,men jag ville så gärna se hur det såg ut nu idag när dom har rivet att,och det var inte roligt att få se hur Meros såg ut nu idag inte oj oj säger jag bara det här inte sant tänkte jag men tyvärr är det så.
Jag har pratat med många av dom som bodde här och dom mår inte bra idag,för det är som dom säger dom tog våra hem ifrån oss och även våra djur som vi inte hade en chans att ta med oss,men du ska veta att vi är många som tackar dej för att du tog hand om våra katter så dom inte blev dödade av Göteborgs kommun som det var sagt.

Hej Mogge som inte vill gå in och skriva mer om det här nu men jag kanske återkommer senare,nu kommer det några bilder på hur det ser ut idag .

Taggar: meros

Senaste nytt

Den 15-11-09 lade jag in det här MS

Hej jag vill gärna lägga in dom här artiklarna på min grupp oxå,det här skrev Gunilla i sin sajt på Svens Natur där jag oxå är med,och det är bara att läsa vad vi har gjort ihop när det gäller våra djur M M

Hej Mogge som också vill tacka dej Gunilla att du alltid har ställt upp när jag har velat ha din hjälp.

Från Gunillas sajt
Ett fång rosor åt Cuyo
Nej, ett helt rosregn! Tack vare honm är nu äntligen Mays katter kastrerade. Hans anmälan och tjat på länsstyrelsen resulterade i att damen blev belagd med vite på 5000 kr per kastreras katt om hon inte kastrerade. således 20000 kr.... Så då blev det billigare att kastrera. JAg var iväg med tre honor idag, en hankatt är fortfarande kvar kastrerad, men vi får hoppas, det går bra det med till slut. Det var en jobbig förmiddag. JAg fick åka och var ju med under alla tre kastreringarna. MEn nu är det gjort. INGet mer djurplågeri med att dra ut kattungar och slå ihjäl.... UNDerbart! Tack Snälla Mogge! UTan din hjälp hade detta aldrig hänt!

Gunilla

Ja vad än alla säger, Cuyo har hjälpt många djur, inte bara katter. Det var han som fick skiten för det som hände på Meros för 3-4 år sedan, men det var han som räddade de sista 4 som var kvar undan grävskoporna.OCh nu detta. Utan hans anmälan hade inget hänt, jag vart vungen att hålla mig anonym, som trojansk häst. HAn har hjälpt vovvar till bättre hem och ger aldrig upp. HAn håller dessutom på och gräver ner sig nu i fakta om Djurens Vänner i Borås. HAn är lika envis som en terrier, släpper aldrig taget. OCh inte att förglömma, Kviberg. OCkså hans förtjänst att ägaren har fått djurförbud. Så ni som har känningar i Göteborg, snoka där. För där ska det IINTE FÅ finnas djur mera!

Här kan ni läsa om hur jag jobbade för att inte dom här katterna skulle skjutas,jag har inte fått med allt men jag tror att det här räcker för att ni ska förstå hur jobbigt det kan vara att ha med våra myndigheter göra när det gäller våra djur oj oj

Hej idag har jag varit en sväng på Meros igen,jag ville bara se om dom fick med sej sina katter som var tre stycken och jag ville bara se om dom var kvar,men det var som ja befarade dom var kvar på Meros för dom som ägde katterna fick inte ta med sej dom,jag blev rasade när jag såg det här först ringde jag Åsa på Miljön,det var inte hennes bord nu sen Göteborgs kommun hade tagit hand om det.
Då ringde jag upp Mangnus Johansson som har hand om rivningen på Meros,och sa till han att ni är tvungna att ta hand om dom katterna som är kvar,och han svarade mej så jävla dumt så jag har inte lust att ta upp det här var jag sa till han,för om ni inte ser till att dom här katterna kommer till någon som kan ta hand om dom nu då gör jag en anmälan på dej om du inte ordnar det här nu sa jag till honom.

Men vi kan väl se om jag inte kan få någon att hämta dom här katterna,ni får gärna höra av er till mej om ni vet någon som kan och vill för så här för det inte gå till,jag tycker dom på kommunen borde veta bättre och inte bara lämna dom här djuren kvar när dom som äger dom inte finns här mer.

Hej från en mycket irriterad Mogge som kommer att se till att dom här djuren inte ska lida,

Jag har telefon till Magnus 031-3681118

Här matar jag några katter och jag såg 4 stycken idag


Hej nu ät jag hemma igen efter en jobbig dag med vår myndigheter i Göteborgs kommun om hur dom bär sej åt med katterna på Meros,dom har igen som ger dom mat nu när dom som ägde katterna inte är kvar på Meros längre,så nu håller jag på med det här för jag vill inte att man ska göra som man vill baraför att man har en lite högre ställning i en kommun ,jag har Gunilla som också ställer upp på det här och jag har också pratat med GT och dom kommer att ta upp det här i en artikel i morgon.

Jag kommer med mer om det här senare idag ska äta lite mat nu.
Hej Mogge

Kommentar av

den 17 April 2009 kl. 13.37

Hej har varit på Meros idag igen och get katterna lite mat,och nu kan jag också lala om att jag har träffat Åsa på Miljön och det blir att katterna kommer att omhändertas så det blir igen avskjutning och det var jag glad för,ni ser att det lönar sej att vara aktiv när vi har med myndigeter att jobba mot,och jag vill bara tala om att det lönar sej att inte vara för kaksig och styv i korken när man vill ha hjälp med det här,som många nog tror att det blir bättre för djuren man vill ha hjälp med,jag tror ni vet vad jag syftar på.

Hej jag kommer med mer när jag vet vilken dag dom ska hämtas Polisen ringer mej om det och vill då ha hjälp med det här,och jag kommer oxå att åka ut nu i helgen och ge dom mat.

Hej Mogge

den 18 April 2009 kl. 19.45

Hej GT ringde mej idag när vi var i Skövde och då kunde jag inte prata så mycket,men jag ringde upp honom senare och kom att tänka på det där med förflyttningen av dessa människor som bodde fast på Meros.

Jag undrar har inte Socialstyrelsen begått ett stort brott som lämnade dom här djuren ensamma när deras ägare inte fick ta med dom när dom måste flytta därifrån+,

Man undra hur det stor ställt hos dessa människor som kan göra så här,för jag är säker på att dom visste om dessa katter men gav faan för att det kostade pengar så ser jag det,jag kommer att ringa upp dom här personerna som som har med det här att göra,sen kommer jag att skicka det här till Gt för dom är intresserade av det här med djurplågeri från kommunens sida,för så här får det inte gå till tycker jag vi alla har ett stort ansvar att vårda våra djur på bästa sätt,och inte som i det här fallet låta dom svälta ihjäll som i det här fallet

Jag har varit ute och matat dom här katterna idag men det kom bara en katt fram till mej och min fru,så nu undrar jag vad som har hänt dom andra,men jag är där imorgon så jag hoppas få se dom andra då,och jag kommer inte att ge mej på det här hade inte jag åkt ut och hälsat ute på Meros så hade dom här katterna farit mycket illa,för han Magnus som var bass där inte hade inte brytt sej om det här,för det är ju bara katter fick jag till svar.

Hej Mogge som inte mår så bra av det här,man tror ju att dom styrande i vår kommun ska gå förre med gått exempel,men här är det ju tvätt om oj oj vad ska det sluta.

den 19 April 2009 kl. 18.01Hej nu är jag hemma efter åter en dag bland katterna på Meros,som oxå har fått som matranson,nu kanske undrar varför jag engagerar mej för det här jo jag har jobbat mycket med Meros djur under många år,och jag vill inte svika det nu när jag ser dom här katterna som kommunen har lämnat kvar,jag vill ha det här på min sida för att komma ihåg vad jag gör så därför lägger jag in det på min blogg,så ni behöver inte svara på det här om ni inte vill för det rör ju bara mej idag.
Idag kom alla fyra katterna fram när jag kom med mat och det blev jag glad för,så nu för jag hoppas att morgon dagen blir det vi har hoppas på att dom kommer där ifrån,men jag hänger på så länge dom är kvar på Meros.

Hej Mogge

PS jag kan tala om att det här jag skriver om nu skickar jag till en reporter på GT och lite andra personer som oxå är inblanda idet här

den 20 April 2009 kl. 18.5Hej idag var det återingen en dag på Meros för att de katterna mat,idag fick jag reda på att Åsa Ryden har lämnat in pappren till Polisen för ett omhändertagande,och dom kommer till ett hem i Mölnlycke fick jag oxå reda på.
Så nu får vi hoppas att jag ser sluten med mitt arbete med djuren på Meros,det har blivit några år som man har ägnat många timmar där ute så jag hoppas på det bästa nu.

Hej Mogge


den 24 April 2009 kl. 18.34

Hej då var det åter ingen en dag till på Meros för dom här katterna,vi för väl bara hoppas att det inte blir för länge för det här blir lite jobbigt för mej och min fru som måste tänka på katterna i första hand och det kan ju vara lite jobbigt som ni förstår,men idag kom den svarta katten fram igen och det var roligt tycker jag så i morgon blir det en ny matrunda för katterna.
Hej Mogge

den 26 April 2009 kl. 15.50

Hej Gunilla ja det är rätt som du säger,men jag har lärt mej en del när det har med olika myndigheter att göra i dom här frågorna som har med djur att göra,att håller man på och skattar på dom så visar dom inte någon förståelse för det tycker jag,jag ligger lite lågt i det här fallet oxå tills jag ser att det finns något katthem som ställer upp när när det blir klart med pengar,för det är ju inte gratis för våra kattmen att ta emot hemlösa katter heller har jag förstått idag.

Så kom inte och säg till mej att det inte är pengarna som styr våra djur idag som vill ha hjälp,för nu har jag rotat i det här och har insett att det är pengarna först sen djuren.

Och jag kan oxå tala om att jag mår inte bra att se dom här katterna varje dag nu och då började jag den 15/4 med det här,jag har så svårt att se dom här stackarna när dom kommer ifrån sina gömmer under husen som snart inte finns kvar,hade jag kunnat så hade jag nog tagit hem allihop för så jobbigt är det att se det här.

Jag kan oxå tala om att jag var och sökte den person som hade dom här katterna på Meros,men fick svar att dom inte kan tala om vad han finns,och här är det återigen papper som har sista ordet.

Jag har varit här idag och igår med mat till dom så än går det inte någon nöd på dom.


Hej då var det åter ingen en dag till på Meros för dom här katterna,vi för väl bara hoppas att det inte blir för länge för det här blir lite jobbigt för mej och min fru som måste tänka på katterna i första hand och det kan ju vara lite jobbigt som ni förstår,men idag kom den svarta katten fram igen och det var roligt tycker jag så i morgon blir det en ny matrunda för katterna.
Hej Mogge

den 27 April 2009 kl. 18.22

Här lever dom här katterna idag och dom har det mycket sämre än vad dom Romer som bodde på Meros dom fick iallafall mat


Hej nu är jag rent ut sagt lite småirriterad på det här att det ska ta sådan tid att ta hand om dom här katterna,men nu förstår jag att dom katthemen som har med olika myndigheter att göra när det gäller att ta hand om ett djur,måste om jag förstår ha ett papper från Länsstyrelsen för att dom ska få ersättning för det djuret dom tar emot.
Jag får inte ihop det här kunde inte det katthemet som i det här fallet ta emot dom här katterna så länge,jag har oxå tagit upp det med Åsa Ryden men fick inte något svar då,men jag vet att hon gör ett bra jobb så det är inte henne jag syftar på nu,för jag och hon kan prata med varandra så där är jag lugn.

Jag och min fru var där ute idag och gissa vilka som kom springande när dom fick se oss,det var tre småkatter som ville ha lite mat som deras husse inte kan ge dom mer för han finns inte på Meros mer,och jag säger än en gång det blir jobbigare för varje gång jag är där och ser dom här goa katterna komma emot en och vara så glada det känns mina vänner.

Hej från Mogge o frun som oxå var med idag,jag fortsätter tills det här är klart.

den 28 April 2009 kl. 10.45

Hej idag har jag varit i kontakt med olika personer som har med Meros att göra,jag har pratat med Lena Holmlund på Socialen i Frölunda som har hand om flytningen av människorna som bodde på Meros,hon kommer nu att ta tag i det här för hon trodde dom hade fått katterna med sej,hon blev lite förvånad när hon fick höra det här av mej men hon undersöker det här nu.
Jag fick oxå ett telefonsamtal av en boende på Meros,hon sa till mej att det var hemskt att se hur myndigheterna bar sej åt när vi skulle där ifrån,och hon trodde oxå att djuren var med dom som ägde dom,och den här människan leker man inte med om det är så att dom lämnade djuren kvar oj oj
Jag har oxå skrivit till Göteborgs Djurskyddsförening och skickat lite material på det jag har gjort för dom här katterna,jag fick oxå reda på att dom tar inte emot några mer djur nu för dom har igen plats för dom här katterna nu i karantän förrän om två veckor oj oj säger jag bara.

Hej Mogge

den 28 April 2009 kl. 22.59

Senaste kommentarer

20.10 | 08:30

Trevligt!

11.04 | 16:16

Tack Mogge !! kul att se gamla minnen

11.02 | 18:34

Finns museet i Örebro kvar?