www.moggeshemsida.se

Ingemar Johansson

Ingo

Här var jag och tog bilden på Museet på Kviber när dom öppnade här

Min upplevelse med Ingo och Bosse

Hej jag har ju Bosse Högberg med här på min sida som jag kände,lite när det gällde boxningen som jag håll på med på 50 talet,och här lärde jag oxå bli lite bekant med Ingemar,när jag var på Redbergslids träningslokaler och tränade,och jag måste säga att dom här personerna betydde mycket för mej,så det var roligt att vara här när jag visste att dom skulle komma,jag har oxå fult dom här gossarna i många år och varit på deras matcher många gånger och det är något man aldrig glömmer.

 Så nu vill jag oxå ha Ingo på min hemsida och kunna gå in och uppleva gamla goa tider man hade då på den tiden,jag har nu tagit fram lite Video filmer och länkar på Ingo och hans familj,och jag kommer under resas gång här att bygga upp sidan ännu mer för vi har mycket att minnas och det gör man bara med mer inläggningar om Ingo .

 Och vi är många som har Ingo som vår idol,men jag vet många som inte tyckte om honom oxå men det tar vi inte på min sida.

    Hej med vänliga hälsningar från en som var en stor beundrare av Ingo och Bosse    

Länkar om Ingo och familjen

Skonaren Ingos Vänner önskar Er Välkommen!
http://www.skonaren-ingo.org/media/start.jpg

Ingos världsmästarbälte på auktion?

http://www.svd.se/sport/ingos-varldsmastarbalte-pa-auktion_8389748.svd

Jens Ingemar "Ingo" Johansson,

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ingemar_Johansson

å ska världen få ta farväl av pappa

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article11633677.ab

Video inslag med Ingo

Floyd Patterson vs Ingemar Johansson III

www.youtube-nocookie.com/embed/D6vU8Os4CN4

Sonny Liston vs Cleveland Williams II

www.youtube-nocookie.com/embed/pO6gqaQ5uC4

Ingemar Johansson vs Eddie Machen

Floyd Patterson vs Ingemar Johansson III -

emar Johansson Documentary:

Floyd Patterson vs Ingemar Johansson I - June 26, 1959 - Round 3

Ingemar Johansson | Muhammad Ali

Floyd Patterson vs Brian London Part 1

Skrivet av en vän på FB Hans Hansson

Hans Hansson

INGO - VÅR VÄRLDSMÄSTARE I TUNGVIKT FRÅN GÖTEBORG.
Världsmästare i tungviktsboxning på Yankee Stadium i New York i juni 1959.
Född: 22 september 1932, Göteborg, Död: 30 januari 2009, Kungsbacka
Begravningen hölls i Vasakyrkan den 13 feb 2009.

När Ingemar boxades mot Floyd Patterson den 26 juni 1959, så gjorde jag militärtjänst på A3 i Kristianstad. Vi var på manöver på Ravlunda skjutfält några dagar. Då satt vi uppe på natten och lyssnade på matchen på radio. Det var väldigt spännande och vi jublade när Ingemar vann på teknisk KO i 3:e ronden. Jag är ingen sportmänniska och kände inte Ingemar Johansson, men jag gillade honom som person och var stolt över att han var göteborgare.

Det var ju väldigt sorgligt att han blev så dement de sista åren. Efter skilsmässan från Edna Alsterlund 2003 flyttade Ingemar till västkusten och bodde de fem sista åren av sitt liv på äldreboendet Bedagården i Onsala i Kungsbacka kommun. Jag skrev ett hyllningsmail till Bedagården den 22 september 2008. Jag ville gratulera Ingemar på hans 75-årsdag, men jag tog fel på något sätt, så mailet skrevs på Ingemars 76-årsdag i stället! Jag bad att en av personalen skulle framföra och överlämna mailet till Ingemar.

Efter några dagar ringde min telefon. "Hej, det är Birgit Johansson" sa en röst. Vilken Birgit undrade jag. "Ingemar Johanssons förra fru" svarade hon ungefär. Jag uttryckte min glädje över att bli uppringd av henne, som jag alltid tyckt såg så söt och trevlig ut. Birgit tackade för mitt mail. Hon var väldigt trevlig att prata med och vi hade ett långt samtal där hon berättade mycket om Ingemars karriär, hur amerikanarna hade blåst honom på utlovade gager som aldrig betalades och mycket annat. Hon sa att både Ingemar och hon fick erfara, att det finns många lurendrejare i boxningsvärlden. Det finns förstås i alla branscher där det finns stora pengar.
Birgit berättade också att Ingemar nu hade blivit så dålig, så han visste i princip inte var han var eller vem han pratade med. Det var väldigt sorgligt att höra att han hade blivit så dement. Att få en massa hårda smällar på huvudet får konsekvenser med tiden. Birgit, som var Ingemars första fru och som jag tror var Ingemars stora kärlek, förblev hans vän och stöttade honom ända tills han gick bort. Tyvärr så missade jag att besöka begravningen av Ingo vid Vasakyrkan i Göteborg. Må Ingemar vila i frid!

Senaste kommentarer

20.10 | 08:30

Trevligt!

11.04 | 16:16

Tack Mogge !! kul att se gamla minnen

11.02 | 18:34

Finns museet i Örebro kvar?