www.moggeshemsida.se

Föreningen Gamla Majgrabbar i MAJORNA

Majorna är en gammal område

Majorna är ett bostadsområde i Göteborg , Sverige . Det är en del av staden av samma namn . Det ligger väster om staden strax utanför centrum på södra stranden av Göta älv .

Majorna är en gammal område, med ursprung från tiden för Älvsborgs slott innan grundandet av Göteborg 1621 (se Älvsborgs fästning ). Efter grundandet av Göteborg, inrymt Majorna varv och andra hamnen-relaterade affärer. Det blev en del av staden i 1868.

Byggnaderna betydande av Majorna är de tre våningar höga byggnader där den första våningen är i sten och det översta två är byggda av trä (på svenska " landshövdingehus "). Nästan hela Majorna hade denna typ av byggnad under första hälften av 20-talet. Det var hem för den snabbt växande arbetarklassen befolkningen i den industriella staden Göteborg. Ett stort antal av byggnaderna finns kvar, men i vissa områden har de ersatts av andra. Toppar av kullarna byggdes inte på, med undantag för vissa fäbodar, fram till mitten av 20-talet, det är mestadels byggnader från 1960 och 1970, några av dem i en ganska brutalistic stil. Majorna är en stadsdel med en stark arbetarklassens identitet.

Majorna är en av de gentrifying områdena i Göteborg.

Hej dom här bilderna tog vi jag och min fru när vi var medlemmar

Hej dom här bilderna tog vi jag och min fru när vi var medlemmar här 2007-09-02,och nu först hittade jag dom i min dataor snacka att ha bilder oj oj,men här var mycket trevligt att komma och hälsa på då och då på den här tiden,men idag blir det inte så ofta när vi bor här i Gråbo,och jag tror inte vi är medlemmar här länge,men dom här bilderna har jag kvar som ni kan titta på om ni känner igen den här finna idyllen Majorna

Du har bjudits in att titta i albumet för Morgan. Det här albumet har 49 filer.

Senaste kommentarer

20.10 | 08:30

Trevligt!

11.04 | 16:16

Tack Mogge !! kul att se gamla minnen

11.02 | 18:34

Finns museet i Örebro kvar?