www.moggeshemsida.se

Min resa till Mexiko på 70 talet

Mexiko har mycket att erbjuda sina besökare;

Mexiko - "Mayafolkets och Aztekernas forna rike"

Mexiko har mycket att erbjuda sina besökare; historiska platser, ett intressant folkliv, vackra bergstrakter,  snöklädda vulkaner,  tropiska stränder och världens största stad, huvudstaden Mexico City med mer än 20 miljoner invånare. I Mexiko kan man stanna länge och ändå inte hinna med allt det intressanta som finns att uppleva.

Min nästan fyra veckor långa rundresa i södra Mexiko bjöd på många intressanta och fascinerande upplevelser.

Resan förde mig via huvudstaden Mexico City till den gamla koloniala bergsstaden Oaxaca och vidare till Puerto Escondido vid Stilla Havet, jag besökte den dramatiska Canon del Sumidero med sitt spännande fågel- och djurliv och den gamla staden San Cristobal de las Casas. Jag fick möjlighet att besöka den lilla byn Oventic och möta några av de zapatister som under ledning av Subcomandante Marcos kämpar för att förbättra den fattiga indianbefolkningens villkor. Jag fascinerades av de färgsprakande marknaderna med många färgfullt klädda indianska folkgrupper och jag kom till den lilla staden Chamula med sin vackra kyrka i vilken besökare sitter och rapar för att bli kvitt onda andar. Jag besökte historiska platser som Teotihuacan, Monte Alban, Palenque, Chichen Itza, Tonina och Tulum, mayafolkets enda stad vid havet och jag mötte många intressanta människor, bland annat en man som sade sig vara 140 år (!) gammal . Läs mera om min fantastiska resa under länken Resfakta. 
Mexikos historia i korthet

Du har bjudits in att titta i albumet för Morgan. Det här albumet har 25 filer.

Den här sidan jobbar jag med nu

Den här sidan jobbar jag med nu,så här är mycket kvar från den här resan 

Huvudstaden är en megalopolis där bor mer än 20 miljoner människor, vilket orsakar många problem med föroreningar, cirkulation, säkerhet och fattigdom.  Denna stad är verkligen en av de städer där det finns en hel del brottslingar (5 till 10 mord per dag) och där poliser korruption ofta praktiseras.  Tyvärr är denna stad ligger i ett seismiskt område, och domineras av den berömda vulkan, Popocatépetl (5452 m), vulkanen alltid i verksamhet som utbrottet kan sätta i fara staden.   Men det tar bort skönheten i detta kapital och hjärtliga hälsning mexikanerna.   Vi föreslår att du ett besök i denna stad för dig.

EN RESA TILL MEXIKO SOM BJUDER PÅ EN HÄRLIG RESA

Du har bjudits in att titta i albumet för Morgan. Det här albumet har 20 filer.

Min resa i Mexiko

Du har bjudits in att titta i albumet för Morgan. Det här albumet har 9 filer.

Din rubrik

Heino - La Paloma 2001

André Rieu in Mexico. Marina, Marina.

Elvis Presley och Linda Ronstadt |

Mariachi Los Camperos- La Morena

Mónica del Real -TE HE PROMETIDO

MONICA DEL REAL/MANUEL LANDETA/AMANDA MIGUEL

Laura y Juán Záizar Jr. -LA MALORA-

chayito valdez celosa

Senaste kommentarer

20.10 | 08:30

Trevligt!

11.04 | 16:16

Tack Mogge !! kul att se gamla minnen

11.02 | 18:34

Finns museet i Örebro kvar?